gif

Grašak i boranija

Grašak GSN

Profile

ALICIA Veoma rana sorta graška u tipu Provansalca, ali neuporedivo rodnija. Ima glatke i tamno zelene plodove. Snažna biljka, otpotna na Fuzarijum. Mahuna je dužine 9-10 cm i ima 9 do 10 zrna u svakoj mahuni..

KELMERVEIL Srednje rana sorta graška u tipu Kelvdona, stiže samo 6 dana kasnije, ali se razlikuje po mnogo dužim i krupnijim mahunama 11 do 12 cm i sa 8 do 9 zrna u svakoj mahuni. Otporna na virus mozaika i na Fusarium.

Boranija GSN

Profile

RECITAL Boranija zelene boja u tipu olovke. Zrna su smeđe boje. Dužina mahune: 15-17 cm, okruglog preseka, prečnika 9 mm, Masa hiljadu zrna: 350 gr Izuzetnog ukusa, vrlo rodna. FORTAL Rana sorta boranije, žute boje sa podignutim tamno zelenim listovima. Mahuna okruglog preseka, dužine 13-14 cm (tzv. olovka). Visina biljke 50 cm. Rezistentna na antraknozu i virus mozaika pasulja. GOLDORAL Nova, vrlo rana sorta romano boranije. Jake i robusne žbunaste biljke, vrlo tolerantne na bolesti, garantuju visok i stabilan prinos tokom cele sezone. Mahune su pljosnate, dugačke 14-15 cm, sjajne žute boje. Brzo sazrevaju i pogodne su za mehaničku berbu. Namenjene su za svežu potrošnju i industrijsku preradu.